onsdag, januari 14, 2009

Fylld varm tomat med fetaoströra


Det här är ett jättegott tillbehör till grillat kött eller köttfärsbiffar. Kan användas istället för potatis eller pommes frites. Receptet är för fyra personer

Ingredienser:
Fyra stora tomater
Ett paket fetaost
En stor lök
Vitlök efter smak
Svartpeppar
Salt
Basilika
Olivolja

Gör så här:
- Skär av toppen av tomaterna. Gröp ur tomaterna och lägg tomatinnehållet i en skål. Låt tomatsaften rinna av lite om det blir alldeles för blött.

- Smula ner fetaost och hackad lök ner i tomatröran. Pressa över vitlök och kryddor efter smak.

- Fyll tomatern med blandningen och häll över lite olivolja och lägg på tomtlocket. Fäst det med en tandpetare om det behövs.

- Lägg dem på en plåt och kör dem i ugnen, 225 grader, i ca 10 minuter eller tills tomaterna börjar vattna sig och bli mjuka.

Servera med kött och sallad. Mums!

Inga kommentarer: