lördag, juli 12, 2008

Bakning mest hela dagen Bröd 1:3

Idag har vi stått i köket hela dagen. Potatissallad, kassler,
pannkakor, soppa och bakat tre sorters bröd. Det första är
Medelhavsbröd med färsk rosmarin och receptet kommer från baksidan av ett Durumvetemjölspaket från Finax.





Ingredienser:
50 gram jäst, 5 dl fingervarmt vatten, 1 tsk salt, 2 msk olivolja, 3
dl durumvetemjöl, 7-8 dl vetemjöl.

Pensling:
2 tsk olivolja, 1 tsk flingsalt, 5-6 kvistar rosmarin

Gör så här:
Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt salt, olivolja,
durumvetemjöl och vetemjöl (spara 0,5dl av vetemjölet till
utbakningen). Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i bunke, övertäckt
med bakduk i 30 minuter.

Klä en form eller långpanna med bakplåtspapper. Stjälp upp degen på
mjölat bakbord och knåda den lätt. Lägg degen i formen och tryck ut
till en rektangel, ca 30x40 cm. Skåra rutor. Låt jäsa ytterligare 30
minuter.

Pensla det färdigjästa brödet med olivoljan och strö över flingsalt
och rosmarin. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 25
minuter.

Inga kommentarer: