torsdag, januari 31, 2008

Retrokäk: Köttfärs i ugn

Igår fick vi ett ryck och lagade den den gamla 70-talsklassikern Köttfärs i ugn!



Ingredienser:
Ströbröd
Mjölk
Ägg
Kryddor
Köttfärs
Krossade tomater

Gör så här:

Blanda 2 dl mjölk och 2 matskedar ströbröd. Låt svälla en stund.
Rör även ner ett ägg.



Blanda i 500 gram köttfärs.



Krydda efter smak och behag.

Bred ut hälften av köttfärsen som en botten i en smord form.

Häll krossade tomater i mitten.

Toppa med mer köttfärs.

Grädda i ugnen i 45 minuter på 200 grader.



Voila!

Servera med potatis eller ris. Lite soya till gör också susen.

1 kommentar:

Zandra R sa...

Mkt gott! I förrgår käkade jag en skön köttfärslimpa med brunsås och potatisis. Också en härlig nästan bortglömd rätt.