tisdag, november 27, 2007

Baka bröd

Igår fick vi ett ryck och bakade bröd. Så här gör man Lotta på Bakmakargatans superenkla och goda bröd.

Du behöver:
25g jäst (halvt paket)
1 msk honung
1 msk salt
4 dl ljummet vatten
8 dl vetemjöl




Blanda jäst, honung och salt i en kopp. Jästen smälter då.


37-gradigt vatten, 4 dl. Blanda allt i en stor skål


Rör ner 8 dl mjöl. Blanda men knåda inte.


Degen ska vara jättelös. Ovanligt lös.


Låt jäsa i 90 minuter.


Sätt ugnen på 250 grader.


Färdigjäst.


Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper så man slipper smöra.


Puffa ihop så det blir en limpa.


Grädda först på 250 grader i tio minuter. Sänk sedan till 125 grader och grädda ytterligare 20-25 minuter.

Klart och supergott!

Inga kommentarer: