fredag, september 21, 2007

Sopor!

Varannan torsdagkväll så ser vår gata jätterolig ut. Några meter från varje staket och uppfart står det nämligen utställda gröna små soptunnor mitt ut i vägen. Ibland får man nästan köra slalom mellan dem. Det är sopbilen som kommer i ottan varannan fredag.

Varje gång förundras vi över dessa människor som kommer ihåg att ställa ut sin soptunna för att få dem tömd. Hur gör dom? Har dom automatisk påminnelse på mobilen? En manuell kalender? Ett gökur som varannan torsdagskväll ropar ut att soptunnan ska flyttas.

Vi hade aldrig kommit ihåg det. Våra hjärnor kan helt enkelt inte registrera sån information så vår soptunna står på rätt plats alltid! Om vi hade varit tvungna att köra ut vår hade vi aldrig fått några sopor tömda!

Just nu är vår soptunna alldeles nytömd men luktar ändå apa efter förra helgens kräftskiva! Bästa tipset på hur man rengör den?

Lotten har bloggat om vad som händer om man glömmer att flytta sin soptunna!

7 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Nu är jag lycklig ägare till en nytömd soptunna! Och om fem timmar ska jag fylla soptunnan med ...

*fanfar*

... rester från räkor, kräftor och krabbor!

Översättarhelena sa...

Rengöra den? Kan man inte köpa en ny? Skojar bara ...

Moster Mjölgumpa sa...

Jag har aldrig missat att köra ut tunnan, trots att jag är väldigt glömsk. Vår töms varannan onsdagsmorgon, och glassbilen kör här varannan tisdagskväll, samma veckor. Kontentan är att när jag hör Hemglasstrudelutten springer jag ut och kör fram soptunnan!

Milla sa...

Hej - brukar kika in här på din blogg då och då utan att göra mig till känna -tror jag - och så blir tillfället när det handlar om sopor :=)
Vår tunna brukar få sig en rengöring med högtryckstvätten då och då, med typ såpa och avfettningsmedel.
Vi har tömning varannan måndag och glömmer det aldrig faktiskt, det är som en mat-sov-soptömningsklocka. Söndan innan brukar jag fara runt och rensa ut tex i kylskåpet och kasta.
Tänk den gång i tiden då allt slängdes i papper-äckar!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Jag har ingen aning när sopbilen kommer och tömmer vår tunna. Vi har den också nära gatan, skulle inte fixa att flytta den. Ibland kommer det någon och hämtar papper eller kläder också. Dom hämtningarna missar vi också varenda gång trots att jag ofta har lappen nära dörren. Undrar om det är en generationsgrej. Eller så är man inte riktigt invand som husägare än.

Anonym sa...

Såpa+trädgårdsslang+tålamod. Störst dos av det sistnämnda.

Kan bara instämma i din förundran över grannar som kan hålla ordning på sophämtning. Kan det vara genetiskt betingat, skulle förklara min oförmåga på ett tillfredsställande och slutgiltigt sätt...

Petra sa...

Tack för alla tips!
Det blev vattenslangen! :)