söndag, oktober 01, 2006

Kriget mot ogräset


Vi har ett grönsaksland som vi mer eller mindre struntade i år. Det växer bokstavligen som ogräs där och vårt dåliga samvete tycker att vi ska rensa det innan vintern kommer för att vi ska kunna odla där i vår.


Förra veckan så tog Herr Husägare tag i saken och började riva, dra och gallra. Precis så där för hand som man ska och bör göra. Han orkade halva.


Idag borde vi ha fortsatt men vi orkade inte efter 190 planterade lökar, så Herr Husägare tog helt sonika gräsklipparen och hyvlade av alltsammans på mindre än en och en halv minut.


Efter det tog vi fram koncentrerat ogräsborttagningsmedel och sprutade över alltihopa.


Om några veckor så ska allting multnat bort och vara odlingsbart igen.


Mission Completed. Före, halvtid och efter.


För en vecka sedan gjorde Herr Husägare detsamma på gången och på garageuppfarten...


...och visst syns redan lite resultat? Jämför det gula gräset som är besprutat, med det gröna vid kanten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Huvva, misstänker att ni är värsta mijöbovarna med det där ogräsbekämpningsmedlet :/

Petra sa...

Eftersom man kan odla i jorden efter ett par veckor så torde det inte vara så farligt. Det finns betydligt värre grejjer på marknaden som dödar allt som kommer i dess väg.

Så här står det på flaskan: "Bayer Garden Keeper K verkar systematiskt, dvs upptages genom plantornas gröna delar och tansporteras med saftströmmen till rötter och underjordiska utlöpare, som därmed bekämpas. De behandlade plantorna vissnar ner i loppet av 2 veckor. Bayer Garden Keeper K bryts ned i jorden och redan efter 14dagar kan man så eller plantera."