onsdag, oktober 18, 2006

Drömmar och planer

Tänk om man hade obegränsat med resurser och tid. Då skulle renoveringen av det här huset gå bra mycket fortare. Just nu går det långsamt. Höstens alla aktiviteter har startat och den här terminen har rivstartat med tre resor för min del vilka alla har tagit mycket tid och kraft. Efter helgen ska vi på allvar titta på möjligheten att byta värmekälla och när det är genomfört startar vi badrumsplaneringen.

Så länge kan man väl drömma lite.

Vardagsrummet vill jag måla om. De vita väggarna förblir vita men fondväggen som nu är mesigt beige-brun vill jag ha i guld och turkost. Guldiga speglar på väggarna och en kristallkrona i taket.

Köket vill jag göra svart och vit. En ljus tapet med svart stort blommönster, svarta krukor med mycket grönt i fönstret. Svart-vit pappelina på golvet, svart lampa i taket, svarta blockljus på vitt fat på bordet.

Till biblioteket vill jag ha nya stolar och en matta under skrivborden som binder ihop arbetsplatsen till en ö.

I lilla gästrummet vill jag slänga ut sängen och ställa en bäddsoffa. Bygga platsgarderober och få ett stort dressingroom.

Sovrummet vill jag fylla med en vinröd sänghimmel, många kuddar i olika röda nyanser och guld. Ett stort överkast. Mörkröda mjuka mattor. Nya sängbord i vitt. TV-hyllan vill jag måla vit och sen dela av rummet med en vit vikvägg. Jag vill hänga draperier av röd sammet längs med kattvindarna i sovrumsdelen och kunna ha lite dold förvaring.

Det är bara tiden som fattas!

6 kommentarer:

Lindas trädgårdsblogg sa...

Men du vet i alla fall hur du vill ha det! Jag velar nåt enormt om vårt sovrum! Och det där om tiden känns igen. Det går framåt med mikrosteg!

Robban sa...

Tänk på framtiden både när det gäller invändig renovering och när det gäller uppvärmning.

Renovera lagom och se till att ha extra rum över. Vem vet, det kanske blir tillökning om några år och då kan det vara skönt att slippa "bygga om" för det.

När det gäller uppvärmning är nog en värmepump det bästa alternativet idag. Om man tar värmen ur luften, marken eller berget tål att räknas på.

Anonym sa...

Ahhhh, jag vet hur det känns! Skulle vilja springa i affärer och köpa "rubbet", sedan åka hem och fixa med precis allt!
Men men, tiden räcker inte till och pengar växer inte på träd - fast drömma är i alla fall gratis! :-)

Anonym sa...

Jag väntar bara på Sofia från Postkoden...(;-)

Petra sa...

Jerry: Åh, hon ja! Måste man inte aktivt köpa lotter på något sätt!:)

jessica: gratis ja. men ack så frustrerande också! :)

linda: äsch. vad velar du om? Tapeter och färg går att byta!

maria och robban: Tack för tips!

Anonym sa...

Man kan vara med via autogiro.
Anmälan:
http://www.postkodlotteriet.se/