tisdag, augusti 01, 2006

IKEA blues

Vi har inte någon smart garderobslösning i huset. Istället försöker vi bygga någon form av walk-in-closet bakom murstocken, ett utrymme på kanske åtta kvadratmeter. Just nu har vi där en IVAR med plastbackar samt en RIGGA klädställning och ett BABORD skoställ. Det blir extremt dammigt fort. Det är inte den ultimata lösningen så jag begav mig till IKEA igår i hopp om att deras stora kliv-in-garderobs-lansering skulle erbjuda massor av nytt och spännande och smart för oss, men icke.

Garderobsavdelningen är lika tråkig som den alltid har varit. Det är PAX, PAX, PAX och åter PAX. Visst har dom smarta slipshängare och fina hyllplan för finskjortorna men hur många slipsar äger vi och några PAX får vi inte in under snedtaket. Jag blev mycket besviken men snodde med mig en katalog ändå som jag bläddrade i igårkväll men där hittade jag inte särskilt mycket kul heller faktiskt. Väldigt tråkig katalog i år!

Vårt hem har annars alltid innehållt extremt mycket IKEA. Jag gillar basutbudet: hyllor, bänkar, bord, stolar. Vi har BILLY och BENNO, LAURILA, FORSBY och KAUSTBY, MATTEUS och MAGIKER. Säng och soffa har vi köpt på annat håll. Har dåliga erfarenheter av ikeas soffor och sängar. Nu börjar jag även tröttna på inredningsgrejjerna också. Gardiner, dukar, ljusstakar, servetter. Allt ser likadant ut hela tiden. Blev inte sugen på att köpa någonting igår trots att det fanns massor av nytt. Nä, jag ska nog bojkotta IKEA ett tag framöver (sa hon som var där sex helger i rad efter att vi precis flyttat in i huset).

Spenderade ändå 92 kronor igår på två matlådor, toaborstar och en ny dörrmatta eftersom vi använde den gamla som underlägg när vi målade :-)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Lustigt. Pratade med en kompis i telefon nyss som recenserade sitt IKEA-besök precis likadant.
Vi kanske börjar bli för gamla för IKEA?

Petra sa...

Den tanken föresvävade mig också....

Anonym sa...

Men ni som är så händiga klarar väl av att göra egna modifikationer? En skvätt färg, lite lister och en glasdörr eller två... :)

Petra sa...

Haha!
Vi ska bara få tummen ur:)

hanna sa...

Håller med. Var en sväng på ikea idag och hittade ingenting. Jo, påslakan. Men det var alles!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Vänner till oss gjorde en jättesnygg garderobslösning av ett sånt läge som ni har. Skenor i golvet och skjutdörrar. Men det var nog inte Ikea. Själv så har jag ofta gått runt bland Ikeas garderobslösningar och önskat att jag hade nåt liknande hemma. Vi har gamla inbyggda garderober med fasta hyllplan. Inte jättepraktiskt. Förresten, har ni kollat in Elfa och Lumi?

Petra sa...

Vi var och kollade hos grannen som har ungefär samma problem också och de hade verkligen fått de skitsnyggt med skjutdörrar och golvskenor. Det känns bara som om vi har mer akuta problem att fixa först! Typ badrum och rör och sånt, så garderobsdelen blir nedprioriterad hela tiden. Får se när vi orkar ta tag i det.

Petra sa...

Hanna: Visst är det knäppt! Känner att jag längtar lite efter antikvariat och sånt genuint istället! Scary. Tror det är vuxenpoäng...

Robban sa...

Jag måste tycka tvärt om. Vi var och inhandlade ett helt kök på IKEA häromdagen. Inga problem alls med att hitta precis det som behövdes, det satt som handen i handsken faktiskt.