fredag, juli 21, 2006

Ta bort silikonfog

När man satte tätningslister i våra fönster någongång så valde man av någon outgrundlig anledning att sätta dit dom med silikon. Eftersom vi nu vill skrapa, spackla, slipa och måla måste dessa bort och det är inte det lättaste eftersom silikon sitter som berget.

Fick ett tips om en produkt kallad Silstrip (Casco) och vi beslutade oss för att testa den. Växeltelefonisten på Casco berättade övertygande att Silstrip säljs på Claes Ohlsson så jag begav mig glad i hågen dit men där hade de aldrig hört talas om produkten. De upplyste mig dessutom om att Claes Ohlsson inte har tillstånd att förvara och sälja kemikalier i butik. Häpp!

Ringde tre olika färgaffärer där de snälla och vänliga färghandlarna påstod att de aldrig hört talas om något sånt medel och att silikonfog tas bort med rakblad.

Ringde Casco igen och fick prata med någon på produktavdelningen som efter mycket om och men och letande i datorn fick fram att Woody i Huddinge har köpt in x antal Silstrip och att det förmodligen fanns där och det gjorde det (men inte nu längre eftersom jag varit där och köpt upp hela sortimentet)!

Då var det bara att börja testa.


Före. Massa dum grå silikonfog.


Silstrip.


Lägg på rikligt, och då menar jag rikligt. Det på bilden är i minsta laget.


Det kladdar rejält och det blir flottfläckar överallt.


Låt torka minst två timmar.

Har ingen bra efter-bild men resultatet blev att silikonen mjukades upp och blev enklare att ta bort. Notera: enklare. Inte enkelt men enklare att ta bort.

På tuben stod det att silikonen skulle gå lätt att torka bort med torr trasa efteråt men det kan dom glömma! Det fick petas och filas och lirkas bort. Dessutom hade man allt silstrip-klet överallt dessutom och ett tag trodde jag att vi bara gjort det hela värre men med lite tålamod så går det.

Jag har inget tålamod! Tur att vi är fler i det här huset som jobbar!

1 kommentar:

apotekarn sa...

Haha! Inte lätt att vara husägare. Jag kommer och inspeketerar på nån grillafton senare ;)