torsdag, juli 20, 2006

Projekt: Måla om fönster - dag 1


Det blev ett snyggt blomsterbord av alla krukväxter när fönstrena rensades från bröte och blommor.


Fönsterblecken borttagna. Det fick bändas en hel del för att få bort dem.


Förberett för slipning och målning.


Dags att skrapa.


Silikon-jävla-tätningslist.


Bort med tätninglister och silikonrester.


Kolla här! Varje centimeter tog en kvart...


...med stämjärn!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Petra, tack för tipset om Yann Arthus-Bertrand! Otroligt fina bilder, det kan nog bli ett inlägg så småningom:) Såg din fråga ang takdekorationer på ett hus i Älvsjö.
Det var ganska vanligt på hus som byggdes under den nationalromantiska perioden. Man tog upp gamla dekorer från vikingatiden och blandade lite med jugend. Liknade hus och dekorationer finns i Gamla Enskede. Visst är de fina?

Lycka till med fönsterrenoveringen, jag har varit där....ett tips om ni vill spara pengar framöver är att hyra en kittlampa, då är det inte alls svårt att ta bort kittet utan att riskera att glaset spricker.

Anonym sa...

Hejhej! Måste ju kika in här och se hur du bloggar, och fick en smärre chock! Vilket arbete ni håller på med! Praktiskt, handgripligt, svettigt. Det måste vara jobbigt att hålla på med kroppsarbete i den här värmen?!

Men jag är avundsjuk också, för det här med hus känns som en väldigt avlägsen dröm. Jag vill också äta egenskördade hallon!

Anonym sa...

Men hej åh Håå...Vi har sysslat med samma sak idag ser jag....
Vilken mysig blogg Återkommer gärna !
mvh Snurran

Petra sa...

Anneli: Kittlampa är bra tips men vi låter nog proffsen göra det ändå. Vi har aldrig kittat om fönster i hela vårt liv och är inte sådär jättehändiga av oss :) Tack för förklaringen om husdekorationerna också. Intressant.

Salt: I den här värmen? Här är det runt 20 grader och molning. Perfekt arbetsväder om det itne regnade då och då.

Snurran: Lycka till med ert måleri:)

Lotten Bergman sa...

Hjälp och pannkaka! Vi kommer ALDRIG att bli färdiga. Nu skriver jag ut hela fönsterskolan. Och läser den istället för att fixa våra fönster.