tisdag, juli 25, 2006

På taket...

När vi började rensa stuprännorna från gamla löv och annat upptäckte vi en oavslutad arbetsplats på taket över förstutrappen. En halvt monterad fläkt och flera takpannor som saknades men det har vi nu åtgärdat. Man kan bara undra vad som hände egentligen som fick dem bara lämna allting orört och lite oroväckande är det att det har stått sådär hela vintern med all snö också. Men det verkade ha klarat sig bra och nu är taket redo för kommande höst och vinter.


Nyrensat.


På nocken saknades en takpanna.


Här i hörnet saknades det fyra takpannor.


Fläkten var isärmonterad. Nu är filtret på.


Här är det kvar att rensa.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill inte verka som en olyckskorp, men borde det inte sitta en plåt i övergången mellan takpannorna på lilla taket och väggen? Stora taket sticker visserligen ut lite, men om det blåser eller kommer ett slagregn kan vatten tränga in under pannorna. Jag är nästan säker på att ni bor i ett hus liknande det vi hade tidigare i Enskede, en sk småstuga. Jag tycker mig känna igen så många detaljer och det här är en. Och vi fick byta taket på verandan pga detta...

Petra sa...

Tja, tidigare fanns det inga takpannor alls:) Men visst. Jag ska kolla upp det där med plåten!

Anonym sa...

Nu får jag ruggigt dåligt samvete. Rensa hängrännorna borde vi ju göra - och måla trappräcket. Och vi som bara sitter och svettas på altanen :)

Ni har ju verkligen jobbat som sjutton i sommar. Visst känns det skönt när grej efter grej kan strykas från "att-göra-listan".

Petra sa...

Exakt. Resten av sommaren ska vi slappa på altanen:-)