fredag, juli 21, 2006

Dags att måla..


Plast för att skydda golvet, bockar och fönstren på plats.


Sandpappra, eller slipa....


...så ytan ruggas upp och blir jämna. För våra källarfönster räckte det med att slipa bort ojämnheter med sandpapper, sen måste de tvåttas med målartvätt för att få bort allt slipdamm.


Sen är det bara att måla på! Två gånger ska det strykas. Vi kunde inte tejpa våra fönster. Tejpen vägrade bara att fastna. Vi lämnade in fönstren för omkittning hos glasmästare och förmodligen har man haft på något medel. Jag orkade inte tvätta fönstren igen så jag målade noggrant istället. Torka bort färg med en papperstuss med målartvätt funkade när jag spillde eller målade utanför.


Det underlättar att ha många bockar så man kan göra flera fönster samtidigt. Man tager vad man haver. En trappstege funkar också.


Våra fönster var rätt okej ändå. Det verkar som det är ytterkarmarna som det är mest akut att fixa. De har slipats, tvättats och målats på samma sätt.

Första strykningen gjordes igår kväll och imorse pallrade jag mig upp klockan fem för att hinna göra andra strykningen innan det var dags att gå till jobbet. Pust! Nu ska vi hem och fortsätta...

Inga kommentarer: