fredag, juni 30, 2006

Ångkoka i mikron

Jag hade glömt bort hur god potatisen blir när man ångkokar den i vår supermikro.

När vår förra mikro packade ihop bestämde vi oss för att köpa en riktig supermaskin. Det blev en top-of-the-line-micro från Whirlpool som både kan ångkoka, steka och grilla. Den har varmluftsugn och ett sjätte sinne. Den kan nästan skala potatis och diska också.

I början lagade vi all mat i den. Vi kokade allt i den och grillade halloumi. Enda tricket är att man måste springa och vända maten stup i kvarten och eftersom maten lagas på en fjärdedel av tiden det normalt tar hinner man inte tömma och fylla diskmaskinen (som man gör medans man väntar på att vatten ska koka upp), vattna blommorna (som man gör medans makaronerna kokar), dammsuga av golvet (vilket man hinner när köttbullarna steks och duka bordet (vilket man hinner under tiden maken skär sallad. Det blir helt enkelt mycket stressigare med supermikron, så vi slutade laga mat i den och återgick att använda den som tina- och värma-mat-maskin.

Fast igår kväll livade jag upp det gamla minnet. Ville hinna få maten klar innan programmet om lyxskor började på TV4 och potatisen var det som skulle ta längst tid så jag hivade fram den gamla ångkokarkärlet och slängde i potatisen och på åtta minuter var de ljuvligt mjuka och spänstiga i konstistensen. Urgoda. Rekommderas.

Inga kommentarer: